Nekoč je bil en mali škrat, ki je potreboval tople čevlje in nastali so prvi škorenjčki iz ovčje kože. Ker veliko nogic pozimi zebe, se je na mali kmetiji kmalu pojavila MOJA OVČKA.

Vsak par škorenjčkov je večinoma ročno šivan in je unikat. Vzorci so pisani, veseli, polni barv, taki, da jih imajo radi tudi otroci in ne samo mi – starši.
Izdelava je po naročilu.

Zima, ko je žled lomil in podiral drevesa ni pozabljena. Odpadni les različnih domačih drevesnih vrst je kar klical po obdelavi. In tako sem prvič v življenju v očetovi garaži v roke vzela žage, brusilke… In nastala je kolekcija nakita iz tako imenovanega odpadnega lesa.

Doma za kurjavo uporabljamo bukova drva. In ta stara pirava drva so naenkrat postala prelepa za skurit. V zanimivih oblikah s prelepimi vzorci, ki jih je narisala narava dobivajo nazaj svoje življenje.

V moji kolekciji boste našli tudi trto. Na Krasu imamo mali vinograd in čudovite stare trte pri meni najdejo svojo drugo priložnost.

Seveda pa ne smem pozabiti na ves les, ki leži vsepovsod po Sloveniji in nekaj ga pristane pri nas doma, kjer mu damo njegovo dušo nazaj, naj bo to v obliki nakita ali pa kakšnega drugega lesenega izdelka.

Junija 2015 je društvo Drobnovratnik organiziralo natečaj za izdelke iz lesa, razpisan v okviru projekta “Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi”. Moja pot izdelovanja nakita pa je takrat dobila novo dimenzijo. Les jelke z luknjicami povzročenimi zaradi koreninic Bele omele, ki sem jih zapolnila z obarvano epoksi smolo je bila zmagovalna kombinacija v kategoriji okrasni izdelki, saj izdelek deluje kot zemljevid te pokrajine, prepredene s številnimi presihajočimi jezeri.
 
Leta 2016 je moja občina Logatec razpisala natečaj v iskanju turističnega spominka Logatec. Izdelala sem obesek Logatec – drevo, v katerem je ujeto kolo in na njem so rumeni in zeleni lipovi listki. Navdih sem dobila iz grba občine, kjer so tudi upodobljeni lipovi listi in kolo. Tudi barve sem poskušala vsaj deloma ujeti- rumena , zelena.
 
Najbolj prepoznavni kosi mojega nakita so definitivno tačke in drevesa. Vsaka luknjica mojega nakita je ročno navrtana in vsaka vejica ročno izžagana.
 
Hvala vsem, ki ste z nakupom prispevali, da je moj hobi postal več kot to.
 
Sedaj jaz mamica dveh krasnih lumpov živim in delam to, kar osrečuje mene in posledično tudi vas. Hvala vsem za vsak nakup in za vsak všeček, ki mi daje veselje za delo še naprej. Zadnje čase pa sva z očijem združila moči in tako bodo na voljo tudi večji leseni izdelki, seveda vsi ročno obdelani z največjo mero ljubezni: leseni pladnji, milniki…